Dlaczego coraz gorzej tolerujemy mleko? „To nieporozumienie”, Radio Zet, 05.04.2023
Gazety
-
1.
-
2.
Mleko A2 to „mleko pierwotne”. Szansa dla alergików, cytowanie prof. Mirosława Jarosza, Radio Zet Zdrowie, 03.04.2023
-
3.
Sen albo śmierć, Gazeta wyborcza, 24.03.2023
-
4.
Fakty i mity na temat kawy – rozmowa z prof. dr. hab. n. med. Mirosławem Jaroszem, urodaizdrowie.pl, 23.03.2023
-
5.
Kawa i zdrowie, Wirtualna Polska, 09.2022
-
6.
Piramida Żywienia i Stylu Życia Profesora Jarosza 2021 (dla dorosłych), Lek w Polsce, 05.07.2022
-
7.
Masa Krytyczna, Medycyna Praktyczna, 14.08.2019
-
8.
Gruby jak Polak: mamy 22 mln chorych na nadwagę i otyłość. Tkanka tłuszczowa nas zabija, Gazeta Wyborcza, 22.07.2019
-
9.
Co złego robi sól? – czyli konsekwencje nadużywania soli, Kuchnia Lidla, 2019
-
10.
Sól a nadciśnienie, Kuchnia Lidla, 2019
-
11.
Po co nam cukier?, Kuchnia Lidla, 2019
-
12.
Czym grozi nadmiar cukru?, Kuchnia Lidla, 2019
-
13.
Zalecenia dotyczące spożywania cukru i soli, Kuchnia Lidla, 2019
-
14.
Kuchnia bez soli może być smaczna!, Kuchnia Lidla, 2019
-
15.
Cukier i rak , Kuchnia Lidla, 2019
-
16.
Cukier a otyłość, Kuchnia Lidla, 2019
-
17.
Dieta dziecka z nadwagą i otyłością, Kuchnia Lidla, 2019
-
18.
Dieta w zapobieganiu anemii u dzieci, Kuchnia Lidla, 2019
-
19.
Jak kształtować dobre nawyki żywieniowe u dzieci?, Kuchnia Lidla, 2019
-
20.
Piramida Zdrowego Żywienia i Stylu Życia Dzieci i Młodzieży – czym różni się od piramidy dla osób dorosłych?, Kuchnia Lidla, 2019
-
21.
Otyłość u dzieci i młodzieży: przyczyny i niebezpieczeństwa wynikające z takiego stanu rzeczy, Kuchnia Lidla, 2019
-
22.
Pij wodę cały dzień! O tym, dlaczego i ile wody powinny wypijać dzieci codziennie, Kuchnia Lidla, 2019
-
23.
Dieta w zapobieganiu zaparć u dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym, Kuchnia Lidla, 2019
-
24.
Włączanie nowych pokarmów do diety niemowlaka, Kuchnia Lidla, 2019
-
25.
Aktywność fizyczna i społeczna osób w starszym wieku, Kuchnia Lidla, 2019
-
26.
Dieta a osteoporoza – 5 żelaznych zasad, Kuchnia Lidla, 2019
-
27.
Co jeść na pamięć? Najważniejsze grupy produktów, Kuchnia Lidla, 2019
-
28.
Dieta na dobry wzrok – co powinna zawierać?, Kuchnia Lidla, 2019
-
29.
Dieta przy nadciśnieniu – jak powinna wyglądać?, Kuchnia Lidla, 2019
-
30.
Kawa oraz zielona i czarna herbata: zalety i wady, Kuchnia Lidla, 2019
-
31.
Profilaktyka antynowotworowa – jak jeść aby nie zachorować na nowotwór?, Kuchnia Lidla, 2019
-
32.
Żywienie osób starszych – jakie są zalecenia?, Kuchnia Lidla, 2019
-
33.
Otyłość matką wszystkich chorób, Gazeta Wyborcza, 29.06.2018
-
34.
Choroba Alzheimera – cukrzyca mózgu, Gazeta Wyborcza, 28.05.2018
-
35.
Leczenie żywieniowe otyłości w oparciu o Piramidę Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej, 2016
-
36.
Programy redukcji masy ciała skutecznym narzędziem na poprawę stanu zdrowia Polaków, 2016
-
37.
Podsumowanie programu dotyczącego zapobieganiu nadwadze i otyłości w Małopolsce, 2016
-
38.
Rola zespołu interdyscyplinarnego w procesie redukcji masy ciała wśród pacjentów z otyłością, 2016
-
39.
Dieta dla dojrzałych. Sprawdź, czego ci brakuje, 07.10.2015
-
40.
Polacy jedzą dwa razy za dużo soli, Newsweek, 17.03.2015
-
41.
Zahamować epidemię otyłości, Puls Medycyny, 28.02.2007
-
42.
Z czym się gryzą leki, Wysokie obcasy, 23.02.2002, nr 8 (152), 30–31