Karambol na S7. Jak wyjaśnić tę tragedię? Codziennie 7 mln Polaków jeździ, jakby było „pod wpływem”, wywiad z prof. M. Jarosze, Polityka, 21.10.2024
Gazety
-
1.
-
2.
Kodeks przeżycia dla kierowcy, Wrześniowy Kapitał Polski, str. 33, wywiad z prof. M. Jaroszem, 09.2024
-
3.
Kierowcy – zabójcy i polskie drogi. Tego dnia zginęło 12 osób. Nazajutrz było tak samo – cytowanie prof. M. Jarosza, Polityka, 27.07.2023
-
4.
Planujesz jechać na wakacje w nocy? Ekspert: to tak, jakbyś prowadził po alkoholu, wywiad z prof. M. Jaroszem, Onet Kobieta, 17.07.2023
-
5.
Dlaczego coraz gorzej tolerujemy mleko? „To nieporozumienie”, Radio Zet, 05.04.2023
-
6.
Mleko A2 to „mleko pierwotne”. Szansa dla alergików, cytowanie prof. Mirosława Jarosza, Radio Zet Zdrowie, 03.04.2023
-
7.
Sen albo śmierć, Gazeta Wyborcza, 24.03.2023
-
8.
Fakty i mity na temat kawy – rozmowa z prof. dr. hab. n. med. Mirosławem Jaroszem, urodaizdrowie.pl, 23.03.2023
-
9.
Kawa i zdrowie, Wirtualna Polska, 09.2022
-
10.
Piramida Żywienia i Stylu Życia Profesora Jarosza 2021 (dla dorosłych), Lek w Polsce, 05.07.2022
-
11.
Masa Krytyczna, Medycyna Praktyczna, 14.08.2019
-
12.
Gruby jak Polak: mamy 22 mln chorych na nadwagę i otyłość. Tkanka tłuszczowa nas zabija, Gazeta Wyborcza, 22.07.2019
-
13.
Co złego robi sól? – czyli konsekwencje nadużywania soli, Kuchnia Lidla, 2019
-
14.
Sól a nadciśnienie, Kuchnia Lidla, 2019
-
15.
Po co nam cukier?, Kuchnia Lidla, 2019
-
16.
Czym grozi nadmiar cukru?, Kuchnia Lidla, 2019
-
17.
Zalecenia dotyczące spożywania cukru i soli, Kuchnia Lidla, 2019
-
18.
Kuchnia bez soli może być smaczna!, Kuchnia Lidla, 2019
-
19.
Cukier i rak , Kuchnia Lidla, 2019
-
20.
Cukier a otyłość, Kuchnia Lidla, 2019
-
21.
Dieta dziecka z nadwagą i otyłością, Kuchnia Lidla, 2019
-
22.
Dieta w zapobieganiu anemii u dzieci, Kuchnia Lidla, 2019
-
23.
Jak kształtować dobre nawyki żywieniowe u dzieci?, Kuchnia Lidla, 2019
-
24.
Piramida Zdrowego Żywienia i Stylu Życia Dzieci i Młodzieży – czym różni się od piramidy dla osób dorosłych?, Kuchnia Lidla, 2019
-
25.
Otyłość u dzieci i młodzieży: przyczyny i niebezpieczeństwa wynikające z takiego stanu rzeczy, Kuchnia Lidla, 2019
-
26.
Pij wodę cały dzień! O tym, dlaczego i ile wody powinny wypijać dzieci codziennie, Kuchnia Lidla, 2019
-
27.
Dieta w zapobieganiu zaparć u dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym, Kuchnia Lidla, 2019
-
28.
Włączanie nowych pokarmów do diety niemowlaka, Kuchnia Lidla, 2019
-
29.
Aktywność fizyczna i społeczna osób w starszym wieku, Kuchnia Lidla, 2019
-
30.
Dieta a osteoporoza – 5 żelaznych zasad, Kuchnia Lidla, 2019
-
31.
Co jeść na pamięć? Najważniejsze grupy produktów, Kuchnia Lidla, 2019
-
32.
Dieta na dobry wzrok – co powinna zawierać?, Kuchnia Lidla, 2019
-
33.
Dieta przy nadciśnieniu – jak powinna wyglądać?, Kuchnia Lidla, 2019
-
34.
Kawa oraz zielona i czarna herbata: zalety i wady, Kuchnia Lidla, 2019
-
35.
Profilaktyka antynowotworowa – jak jeść aby nie zachorować na nowotwór?, Kuchnia Lidla, 2019
-
36.
Żywienie osób starszych – jakie są zalecenia?, Kuchnia Lidla, 2019
-
37.
Otyłość matką wszystkich chorób, Gazeta Wyborcza, 29.06.2018
-
38.
Choroba Alzheimera – cukrzyca mózgu, Gazeta Wyborcza, 28.05.2018
-
39.
Leczenie żywieniowe otyłości w oparciu o Piramidę Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej, 2016
-
40.
Programy redukcji masy ciała skutecznym narzędziem na poprawę stanu zdrowia Polaków, 2016
-
41.
Podsumowanie programu dotyczącego zapobieganiu nadwadze i otyłości w Małopolsce, 2016
-
42.
Rola zespołu interdyscyplinarnego w procesie redukcji masy ciała wśród pacjentów z otyłością, 2016
-
43.
Dieta dla dojrzałych. Sprawdź, czego ci brakuje, 07.10.2015
-
44.
Polacy jedzą dwa razy za dużo soli, Newsweek, 17.03.2015
-
45.
Zahamować epidemię otyłości, Puls Medycyny, 28.02.2007
-
46.
Z czym się gryzą leki, Wysokie obcasy, 23.02.2002, nr 8 (152), 30–31