Narodowy Program Zdrowia

Sól, cukry i tłuszcze a zdrowie, Materiały edukacyjne dla przedstawicieli administracji publicznej, Jarosz M. (red.), NPZ, IŻŻ, Warszawa, 2017

Pozycja zrealizowana w ramach Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016–2018. Materiały edukacyjne zawierają informację na temat szkodliwości spożycia nadmiaru soli, cukru i tłuszczów na zdrowie człowieka oraz korzyści zdrowotne i ekonomiczne wynikające z ograniczenia tych składników. Prof. M. Jarosz był kierownikiem i głównym wykonawcą działań edukacyjnych dla przedstawicieli administracji rządowej i przemysłu spożywczego polegających na upowszechnianiu wiedzy na temat korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych ze zmniejszeniem zawartości soli, cukru i stosowaniem poszczególnych rodzajów tłuszczów w produktach spożywczych.

Kalendarz pełen zdrowia

19 września

January, Konstancja, Marta
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych