Celiakia

Celiakia, Porady lekarzy i dietetyków, Jarosz M., Dzieniszewski J. (red.), PZWL, Warszawa, 2019

Prof. M. Jarosz był redaktorem i głównym autorem książki zawierającej praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia dla pacjentów i lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej. W książce znajduje się opis celiakii m.in. jej objawów i metod rozpoznawania. W poradniku znajdują się rady, jakie produkty spożywcze nie zawierają glutenu, jak komponować dietę bezglutenową, aby zapewnić organizmowi niezbędne składniki odżywcze, a także jakie leki oraz preparaty witaminowe i mineralne można bezpiecznie zażywać. Znajdują się w niej także przykładowe jadłospisy.

Kalendarz pełen zdrowia

28 kwietnia

Ludwik, Marek, Paweł
Chroń dziecko przed poparzeniem w kuchni
Chroń dziecko przed poparzeniem w kuchni
Chroń dziecko przed poparzeniem w kuchni