Żywienie w niedoczynności tarczycy

Jarosz M., Stolińska H., Wolańska D., Żywienie w niedoczynności tarczycy, Porady lekarzy i dietetyków, Jarosz M., Dzieniszewski J. (red.), PZWL, Warszawa, 2017

Prof. M. Jarosz był redaktorem i głównym autorem książki zawierającej praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia dla pacjentów i lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej. Co, jak i dlaczego warto jeść, czego należy unikać, czego nie wolno pomijać – zawarte w poradniku odpowiedzi na te pytania wytyczają chorym drogę do polepszenia jakości życia. Autorzy zadbali o wyjaśnienie zależności między jedzeniem a stanem organizmu, a także umotywowanie wskazówek, jakich udzielają. Książka zawiera też prawidłowo zbilansowane jadłospisy dla osób z niedoczynnością tarczycy.

Kalendarz pełen zdrowia

19 września

January, Konstancja, Marta
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych