Żywienie osób w wieku starszym

Żywienie osób w wieku starszym, Porady lekarzy i dietetyków, Jarosz M., Dzieniszewski J. (red.), PZWL, Warszawa, 2008

Prof. M. Jarosz był redaktorem i głównym autorem książki zawierającej praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia dla pacjentów i lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej. Poradnik zawiera cenne wskazówki dotyczące zaleceń żywieniowych dla osób w wieku starszym oraz przykładowe jadłospisy. Autorzy zwracają uwagę, że dzięki aktywności fizycznej i diecie bogatej w makro- i mikroskładniki możemy wpłynąć na nasze samopoczucie i stan zdrowia w wieku starszym. Opisane są też interakcje pomiędzy suplementami diety, żywnością a przyjmowanymi lekami.

Kalendarz pełen zdrowia

20 kwietnia

Agnieszka, Jagna, Amelia
Niewydolność serca - nie daj się zaskoczyć!
Niewydolność serca - nie daj się zaskoczyć!
Niewydolność serca - nie daj się zaskoczyć!