Żywienie kobiet w ciąży

Szostak-Węgierek D., Cichocka A., Żywienie kobiet w ciąży, Porady lekarzy i dietetyków, Jarosz M., Dzieniszewski J. (red.), PZWL, Warszawa, 2012

Prof. M. Jarosz był redaktorem książki przeznaczonej szczególnie dla przyszłych mam, jak i opiekujących się nimi lekarzy. Jakie składniki są niezbędne w diecie kobiety w ciąży? Gdzie można je znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy przyszła mama powinna sięgać po suplementy diety? Jeśli tak, to kiedy? Co robić, by uniknąć nudności i wymiotów? Co z tyciem? Nie bać się nadwagi, czy też cały czas się pilnować? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdują się w poradniku. Dodatkowo zawiera on przykładowe jadłospisy dla kobiet planujących macierzyństwo oraz dla kobiet w ciąży.

Kalendarz pełen zdrowia

27 lutego

Gabriel, Anastazja, Anna
Osteoporozie można zapobiec!
Osteoporozie można zapobiec!
Osteoporozie można zapobiec!