Żywienie a choroba nowotworowa

Jarosz M., Sajór I., Żywienie a choroba nowotworowa, Poradnik dla pacjentów i ich rodzin, IŻŻ i Fundacja Tam i z Powrotem, Primopro, Warszawa, 2013

W poradniku zawarte są praktyczne zalecenia dla pacjentów i ich rodzin odnośnie żywienia osób z chorobami nowotworowymi. Ma to na celu zapobiegnięcie rozwojowi zespołu wyniszczenia nowotworowego, który jest główną przyczyną zgonu nawet 30% osób chorych na niektóre nowotwory. Pozycja ta ma na celu zwiększenie świadomości na temat właściwego sposobu żywienia w czasie choroby i odpowiednio dopasowanej aktywności fizycznej. Może to wpłynąć na poprawę stanu pacjentów onkologicznych, poprawić tolerancję leczenia oraz jakość ich życia, a także wydłużyć czas przeżycia.

Kalendarz pełen zdrowia

19 września

January, Konstancja, Marta
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych