Zioła a alergia pokarmowa

Taraszewska A., Jarosz M., Zioła a alergia pokarmowa, Borgis, Warszawa, 2005

Co to jest alergia pokarmowa? Jak często występuje i jakie są jej objawy? Jakie są najczęstsze alergeny pokarmowe? Na czym polegają alergiczne reakcje krzyżowe? Zioła i przyprawy – które z nich są alergizujące? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdują się w poradniku. Opisano w nim wiele ziół i przypraw z podziałem na te silnie, średnio i w niewielkim stopniu alergizujące. Czy wiesz, że spożycie czosnku wiąże się z wysokim ryzykiem wystąpienia alergii?

Kalendarz pełen zdrowia

19 września

January, Konstancja, Marta
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych