Zioła a alergia pokarmowa

Taraszewska A., Jarosz M., Zioła a alergia pokarmowa, Borgis, Warszawa, 2005

Co to jest alergia pokarmowa? Jak często występuje i jakie są jej objawy? Jakie są najczęstsze alergeny pokarmowe? Na czym polegają alergiczne reakcje krzyżowe? Zioła i przyprawy – które z nich są alergizujące? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdują się w poradniku. Opisano w nim wiele ziół i przypraw z podziałem na te silnie, średnio i w niewielkim stopniu alergizujące. Czy wiesz, że spożycie czosnku wiąże się z wysokim ryzykiem wystąpienia alergii?

Kalendarz pełen zdrowia

12 czerwca

Janina, Mieczysław, Czesław
Zredukuj sól – zmniejszysz ryzyko nadciśnienia
Zredukuj sól – zmniejszysz ryzyko nadciśnienia
Zredukuj sól – zmniejszysz ryzyko nadciśnienia