Polski konsensus solny

Stanowisko w sprawie podjęcia inicjatywy zmniejszenia spożycia soli w Polsce opracowane pod patronatem Ministra Zdrowia w Instytucie Żywności i Żywienia, 08.09.2008

Stanowisko zostało przygotowane pod kierunkiem Dyrektora Instytutu Żywności i Żywienia prof. dr hab. n. med. Mirosława Jarosza, członka High Level Group on Nutrition and Physical Activity – HLG Komisji Europejskiej z ramienia Polski oraz przez zespół ekspertów reprezentujących różne instytucje naukowe i sektory państwa. Tzw. polski konsensus solny był częścią realizacji Programu Komisji Europejskiej i WHO Redukcji Spożycia Soli w Populacji Krajów Europejskich, w Polsce prowadzonego przez prof. M. Jarosza.

Kalendarz pełen zdrowia

13 lutego

Katarzyna, Grzegorz, Julian
Czy suplementy diety mogą uchronić nas przed rakiem?
Czy suplementy diety mogą uchronić nas przed rakiem?
Czy suplementy diety mogą uchronić nas przed rakiem?