Osteoporoza

Osteoporoza, Porady lekarzy i dietetyków, Jarosz M., Dzieniszewski J. (red.), PZWL, Warszawa, 2010

Prof. M. Jarosz był redaktorem i głównym autorem książki zawierającej praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia dla pacjentów i lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej. W poradniku autorzy radzą, jak samemu ocenić ryzyko wystąpienia osteoporozy, a także jak jej zapobiec oraz jak ją leczyć poprzez właściwe żywienie i modyfikację stylu życia. Przykładowe jadłospisy z pewnością pomogą w walce z tą podstępną chorobą.

Kalendarz pełen zdrowia

19 września

January, Konstancja, Marta
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych