I Narodowy Kongres Żywieniowy 2016

I Narodowy Kongres Żywieniowy „Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu chorób – postępy 2015”, Materiały kongresowe, Jarosz M. (red.), IŻŻ, Warszawa, 20.01.2016

W pozycji przedstawiono streszczenia wykładów przedstawionych na I Narodowym Kongresie Żywieniowym  „Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu chorób – postępy 2015”, który odbył się dnia 20.01.2016 r. Czy żywienie ma wpływ na długość życia Polaków? Jaki wpływ ma żywienie na prewencje i leczenie różnych chorób? Jak żywić się w ciąży? Czego unikać? Sód i jod w naszej diecie – czy mają znaczenie? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdują się w powyższych materiałach kongresowych.

Kalendarz pełen zdrowia

19 września

January, Konstancja, Marta
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych