I Narodowy Kongres Żywieniowy 2016

I Narodowy Kongres Żywieniowy „Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu chorób – postępy 2015”, Materiały kongresowe, Jarosz M. (red.), IŻŻ, Warszawa, 20.01.2016

W pozycji przedstawiono streszczenia wykładów przedstawionych na I Narodowym Kongresie Żywieniowym  „Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu chorób – postępy 2015”, który odbył się dnia 20.01.2016 r. Czy żywienie ma wpływ na długość życia Polaków? Jaki wpływ ma żywienie na prewencje i leczenie różnych chorób? Jak żywić się w ciąży? Czego unikać? Sód i jod w naszej diecie – czy mają znaczenie? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdują się w powyższych materiałach kongresowych.

Kalendarz pełen zdrowia

19 kwietnia

Tymon, Adolf, Jerzy
Czym najzdrowiej smarować pieczywo?
Czym najzdrowiej smarować pieczywo?
Czym najzdrowiej smarować pieczywo?