Alcohol, Nutrition, and Health Consequences 2013

Jarosz M., Rychlik E., Dietary antioxidants in chronic alcoholic pancreatitis, [in:] Alcohol, Nutrition, and Health Consequences, Watson R.R., Preedy V.R., Zibadi S. (ed.), Seria Nutrition and Health, Bendich A. (ed.), Humana Press, Springer Science + Business Media, New York, 2013, 341–356

Prof. M. Jarosz był głównym autorem rozdziału na temat wpływu diety bogatej w antyoksydanty oraz suplementacji witaminami oksydacyjnymi na przebieg przewlekłego zapalenia trzustki. Suplementacja ta u chorych z tą chorobą powoduje zmniejszenie nasilenia dolegliwości bólowych, jak i zmniejszenie ryzyka wystąpienie powikłań tj. torbiele i ropnie trzustki.

Kalendarz pełen zdrowia

19 września

January, Konstancja, Marta
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych
Korzyści zdrowotne ze spożywania fermentowanych produktów mlecznych